sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Pörssiyhtiö: UPM-Kymmene

UPM-Kymmene kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyrityksiin. UPM-Kymmene muodostuu kolmesta liiketoimintaryhmästä:
  1. Energia ja sellu,
  2. Paperi sekä
  3. Tekniset materiaalit.
Globaalisti toimivan UPM-Kymmenen juuret ovat Suomessa ja ulottuvat 1800-luvun lopulle. UPM:llä on tuotantolaitoksia 14 maassa ja yhtiön palveluksessa on noin 25 000 henkilöä. UPM:n toiminta perustuu raaka-aineiden, energian ja tuotannon tiiviiseen integrointiin. Yhtiö on selluomavarainen, ja sen sähköomavaraisuus on 85 %.

Kaupankäyntitunnus: UPM1V
ISIN-koodi: FI0009005987

Pörssiyhtiö: Tikkurila

Tikkurila tarjoaa kuluttajille, ammattilaisille ja teollisuudelle ratkaisuja pintojen suojaamiseen ja kaunistamiseen. Tikkurila perustettiin 1862 Keravanjoen varteen lähes samaan paikkaan, jossa se toimii edelleen. Pienestä öljynpuristamosta on aikojen kuluessa kasvanut yksi johtavista maalialan yrityksistä Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Tikkurila oli vuodesta 1972 alkaen osa Kemira-konsernia, kunnes 2010 osakkeet jaettiin osinkona Kemiran omistajille ja yhtiö listautui Helsingin pörssiin.
Kaupankäyntitunnus: TIK1V
ISIN-koodi: FI4000008719

Pörssiyhtiö: Talvivaara

Talvivaaran päätoiminta on kehittää kaivostoimintoja ja hyödyntää Sotkamossa olevia monimetalliesiintymiä käyttäen biokasaliuotusteknologiaa. Talvivaaran tavoitteena on tulla kansainvälisesti merkittäväksi perusmetallien tuottajaksi, jonka tärkeimmät tuotteet ovat nikkeli ja sinkki. Talvivaaran esiintymät muodostavat yhden Euroopan suurimmista sulfidisen nikkelin varannoista. Kaupallinen tuotanto Talvivaaran Sotkamon kaivoksella aloitettiin alkuvuodesta 2009 ja varannot riittävät ylläpitämään suunniteltua tuotantoa vähintään 46 vuotta.

Kaupankäyntitunnus: TLV1V
ISIN-Koodi: FI0009014716

Pörssiyhtiö: Stora Enso Oyj

Stora Enso on maailmanlaajuisesti toimiva metsäteollisuusyhtiö, jonka päätuotteet ovat sanomalehti- ja kirjapaperi, aikakauslehti- ja hienopaperi, kuluttajapakkauskartonki, teollisuuspakkaukset sekä puutuotteet. Stora Enson palveluksessa on 32 000 henkilöä ja sillä on 85 tehdasta ja tuotantolaitosta. Toimintaa on yli 35 maassa. Stora Enson osakkeet noteerataan Helsingin ja Tukholman arvopaperipörsseissä. Stora Enson asiakkaita ovat kustantamot, painotalot ja paperitukkurit sekä pakkaus-, puusepän- ja rakennusteollisuus. Stora Ensolla on kaksi listattua osakesarjaa: A- ja R-osakesarjat.

Kaupankäyntitunnukset: STEAV ja STERV
ISIN-koodi (A-osake): FI0009005953
ISIN-koodi (R-osake): FI0009005961

Pörssiyhtiö: Rautaruukki

Rautaruukki Oyj toimittaa metalliin perustuvia komponentteja, järjestelmiä ja kokonaistoimituksia rakentamiseen ja konepajateollisuudelle. Rautaruukilla on toimintaa yli 25 maassa ja henkilöstöä lähes 15 000. Rautaruukin liiketoiminta on jaettu kolmeen asiakas- vastuulliseen divisioonaan.
  • Ruukki Construction toimittaa metalliin pohjautuvia ratkaisuja talonrakentamiseen, erityisesti kaupan, teollisuuden ja logistiikan tarpeisiin sekä infrastruktuurirakentamiseen.
  • Ruukki Engineering toimittaa metalliin pohjautuvia ratkaisuja nosto- ja kuljetusvälineteollisuudelle, energiateollisuudelle, meriteollisuudelle sekä paperi- ja puunjalostus- teollisuudelle.
  • Ruukki Metals toimittaa terästuotteita asiakkaan haluamassa muodossa tehdas- ja varastotoimituksina, esikäsiteltyinä tai osina. Ruukki Production vastaa teräs- ja erikoisterästuotteiden tuotannosta ja se liitettiin 1.2.2009 alkaen osaksi Ruukki Metals -divisioonaa.
Kaupankäyntitunnus: RTRKS
ISIN-koodi: FI0009003552

Pörssiyhtiö: Outokumpu Oyj

Outokumpu on yksi maailman suurimmista ruostumattoman teräksen tuottajista. Outokummun tärkeimmät tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Alankomaissa. Outokummun päätuotteita ovat ruostumattomat teräslevyt ja -nauhat. Outokumpu-konsernin tuotevalikoima kattaa sekä standardilaadut että erikoislaadut ja -tuotteet. Outokumpu tuottaa pääosin ruostumattoman teräksen korkean volyymin standardilaatuja Outokummun suurin tuotantolaitos sijaitsee Suomessa Torniossa, joka yksi maailman kustannustehokkaimmista ruostumatonta terästä tuottavista yksiköistä. Avesta Ruotsissa keskittyy ruostumattoman teräksen erikoislaatujen ja -tuotteiden tuotantoon. Konserni toimii noin 30 maassa ja sen liikevaihdosta noin 95 % tulee Suomen ulkopuolelta.

Kaupankäyntitunnus: OUT1V
ISIN-koodi: FI0009002422

Pörssiyhtiö: Nordic Aluminium Oyj

Nordic Aluminium Oyj kertoo olevansa Euroopan johtava kosketinkiskovalmistaja, Suomen merkittävin alumiinisten kaapelitietuotteiden valmistaja sekä pitkälle jalostettujen alumiinikomponenttien ja profiilien valmistaja. Nordic Aluminiumin tärkeimmät vientimarkkinat ovat Länsi-Eurooppa, Pohjoismaat, Venäjä ja Pohjois-Amerikka. Yhtiön emoyhtiö on suomalainen valaisinvalmistaja Lival Oy, joka omistaa yhtiöstä noin 62 %.

Kaupankäyntitunnus: NOA1V
ISIN-koodi: FI0009006415

Pörssiyhtiö: M-Real A ja B

M-Real on ensikuitukartongin tuottaja ja merkittävä paperintoimittaja. M-Realin asiakkaita ovat merkkituote- ja kotelovalmistajat, kustantamot, painotalot, tukkurit ja toimistotarvikealan yritykset. M-Real tarjoaa asiakkailleen kartonkeja ja papereita kuluttajapakkauksiin ja mainonnan loppukäyttöihin. M-Realin liiketoiminta-alueet ovat Consumer Packaking, Office Papers ja Other Papers. M-Real kuuluu Metsäliitto-konserniin. M-Realilla on kaksi listattua osakesarjaa: A- ja B-osakkeet.

Kaupankäyntitunnukset: MRLAV ja MRLBV
ISIN-koodi (A-osake): FI0009000640
ISIN-koodi (B-sarja): FI0009000665

Pörssiyhtiö: Kemira Oyj

Kemira on veden- ja kuitujenkäsittelyyn erikoistunut yritys. Kemiran liiketoiminta on järjestetty kolmeen asiakaspohjaiseen liiketoimintoon: Paper, Water ja Oil & Mining. Paper-liiketoiminto tarjoaa massa- ja paperiteollisuudelle tuotteita ja tuotekokonaisuuksia, jotka parantavat asiakkaiden kannattavuutta ja raaka-aine- ja energiatehokkuutta sekä tukevat kestävää kehitystä. Water- liiketoiminto tarjoaa palveluita sekä kunnalliseen että teolliseen vedenpuhdistukseen. Oil & Mining -liiketoiminto tarjoaa erotus- ja prosessiratkaisuja öljy- ja kaivosteollisuudelle.

Kaupankäyntitunnus: KRA1V
ISIN-koodi: FI0009004824

Pörssiyhtiö: Huhtamäki

Huhtamäki on maailmanlaajuinen kuluttajatuote- ja erikoispakkausten valmistaja. Pakkauksia toimitetaan mm. tarjoilupalveluyrityksille, pikaruokaravintoloille, jäätelö- ja muulle kuluttajatuote-teollisuudelle, tuoretuotteiden pakkaajille ja jälleenmyyntiketjuille. Joustopakkauksia käytetään ruoan ja lemmikkieläinruoan sekä nopeakiertoisten päivittäistavaroiden pakkaamiseen. Kalvoja käytetään lähinnä teknisissä sovelluksissa. Huhtamäki on kehittynyt monialayrityksestä kuluttajapakkausten erityisosaajaksi vuoden 1980 jälkeen tehtyjen noin 200 yritysjärjestelyn kautta. Huhtamäki-konsernilla on 65 tuotantolaitosta ja noin 14 600 työntekijää 35 maassa.

Kaupankäyntitunnus: HUH1V
ISIN-koodi: FI0009000459

Pörssiyhtiö: Exel

Exel Composites Oyj on OMX Helsinki listattu teknologiayhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi komposiittisia profiileja ja putkia teollisiin sovelluksiin. Exel-konserni on maailman johtava komposiittiprofiilien valmistaja ja se keskittyy toiminnassaan kasvaviin, kapeisiin markkinasegmentteihin.

Exelin liiketoiminnan perustana on itse kehitetty komposiittiteknologia.

Kaupankäyntitunnus: EXL1V
ISIN-koodi: FI0009007306

Pörssiyhtiö: Ahlström

Ahlstrom on OMX Helsinki listattu kuitumateriaalien kehittäjä, valmistaja ja markkinoija. Yhtiön valmistamia kuitukankaita ja erikoispapereita käytetään monissa jokapäiväisissä tuotteissa, kuten suodattimissa, pyyhkimistuotteissa, lattiamateriaaleissa, etiketeissä ja teipeissä. Ahlströmillä on tuotantolaitoksia tai myyntitoimistoja yli 20 maassa kuudessa maanosassa.

Suurin osa Ahlströmin liikevaihdosta kertyy Euroopan markkinoilta. Ahlstromin liiketoiminta raportoidaan kahtena toimialana: Fiber Composites ja Specialty Papers. Operatiivisesti toimialat koostuvat kuudesta liiketoiminta-alueesta: Advanced Nonwovens, Home & Personal Nonwovens, Filtration, Glass & Industrial Nonwovens, Release & Label Papers ja Technical Papers.
Kaupankäyntitunnus: AHL1V
ISIN-koodi: FI0009010391

Pörssiyhtiö: Neste Oil Oyj

Neste Oil Oyj on liikenteen polttoaineisiin keskittyvä jalostus- ja markkinointiyhtiö. Neste Oil jakaantuu viiteen toimialaan:
  • Öljyjalostus,
  • Uusiutuvat polttoaineet,
  • Öljyn vähittäismyynti,
  • Erikoistuotteet ja Shipping.
Yhtiön toimintoihin kuuluu öljyn jalostus, myynti ja markkinointi, merikuljetukset ja Engineering-toiminta. Yhtiön tuotteita ovat bensiinit, diesel-polttonesteet, lämmitysöljyt, raskaat polttoöljyt, lentopolttoaineet, bunkkerit, perusöljyt, bitumit, liuottimet, LPG, voiteluaineet ja liikenteen polttonesteiden komponentit. Suurin osa tuotteista myydään Suomessa ja Neste Oil viennin päämarkkina-alueet ovat Pohjoismaat ja muu Eurooppa sekä Pohjois-Amerikka.

Kaupankäyntitunnus: NES1V
ISIN-koodi: FI0009013296